Un asteroid de mărimea un STÂNCI URIAȘE va trece pe lângă Pământ la noapte

31 mai

Asteroidul 1998 QE2

Un asteroid cu diametrul de 2,7 kilometri se va apropia de Terra vineri noaptea, fără a genera riscul unei coliziuni, întrucât va trece la 5,8 milioane de kilometri de planeta noastră, o distanţă de 15 ori mai mare decât cea dintre Terra şi Lună, a anunţat NASA.

Deşi acest asteroid, denumit 1998 QE2, nu prezintă niciun interes pentru oamenii de ştiinţă care se concentrează asupra corpurilor cereşti potenţial ameninţătoare pentru Terra, el va fi monitorizat de astronomii care încearcă să descopere secretele acestor vizitatori din spaţiu. „Asteroidul 1998 QE2 reprezintă o ţintă de mare interes pentru radiotelescopul Goldstone din California şi pentru telescopul Arecibo din Puerto Rico, pentru că sperăm să obţinem imagini de înaltă rezoluţie, care ar putea să dezvăluie multe caracteristici ale suprafeţei sale”, a explicat astronomul Lance Benner, coordonator ştiinţific al radarului Goldstone, aflat la Jet Propulsion Laboratory pe care NASA îl deţine în oraşul californian Pasadena.

Fotografiile care vor fi făcute cu acest telescop vor permite vizualizarea, succesivă, a unor zone cu diametre de 3,75 metri, de la o distanţă de aproape 6 milioane de kilometri. „De fiecare dată când un asteroid se apropie atât de mult de Terra, el oferă o importantă ocazie ştiinţifică de a-l studia în detaliu, pentru a-i cunoaşte mărimea, forma, mişcarea de rotaţie şi caracteristicile suprafeţei sale, iar toate aceste lucruri pot să ne lămurească în legătură cu originile sale”, a adăugat el. „Vom folosi totodată noile măsurători pentru a reevalua distanţa faţă de Terra şi viteza lui de deplasare, fapt care ne va permite să ameliorăm calculelele noastre despre oribita şi traiectoria lui, departe, în viitor”, a precizat astronomul american.

Asteroidul se va apropia cel mai mult de Terra pe 31 mai, la ora 20.59 GMT, a indicat NASA. Aceasta va fi cea mai apropiată trecere a lui pe lângă Terra, pentru cel puţin două secole. 1998 QE2 a fost descoperit pe 19 august 1998, de astronomii din programul de cercetare a asteroizior apropiaţi de Terra iniţiat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din apropiere de Socorro, în New Mexico.

Pe 15 februarie, un asteroid cu diametrul de 45 de metri a trecut pe lângă Terra fără a provoca distrugeri, trecând la o distanţă de 27.000 de kilometri, o distanţă mai mică decât orbita anumitor sateliţi umani.
În aceeaşi zi, un meteorit s-a dezintegrat în atmosfera terestră deasupra Rusiei, rănind aproximativ o mie de persoane.

Monitorizarea asteroizilor reprezintă o prioritate pentru NASA. Agenţia spaţială americană a găsit şi repertorizat deja peste 98% dintre asteroizii cei mai mari – diametre de peste 1 kilometru – din proximitatea Terrei. Astronomii au detectat şi catalogat 9.500 corpuri cereşti de toate mărimile care trec aproape de Terra, acest număr reprezentând probabil o zecime din numărul lor total.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Happy&Lively

-live.love.create.-

TED Blog

The TED Blog shares interesting news about TED, TED Talks video, the TED Prize and more.

The Sinner's Blog

Just another WordPress.com site

Calendar Evenimente

Blog oficial Calendarevenimente.ro

Doctor Vet - doctor veterinar online

Pentru sanatatea animalutului tau - veterinar online

Marius Crăciun

"Mai bine n-ai nici o grijă, toate se întâmplă cu un scop"

Fata din vis

Viata e un exercitiu fara repetitie.

Formulare Tipizate Gratuite

Formulare download. Formulare tipizate gratuite. Formulare contabile in excel, model formulare, formulare postale, formulare ITM, formulare tipizate, model formulare tipizate, formulare inmatriculari auto, formulare radieri auto … informatii, acte necesare …

Ortodoxie & Neamul Romanesc

Ortodox pana la moarte

Ashley King

The Guide into my Dirty Laundry

Mimi's handmade

Imbracaminte si accesorii unicat, crosetate, tricotate sau cusute manual

Lectures au coeur

Photographie et poésie

einfachtilda

Viele Bilder, wenig Worte!!

%d blogeri au apreciat asta: